Dojenčkova koža je izjemno občutljiva, zato moramo biti pri negi zelo previdni. Nepremišljena izbira izdelkov lahko privede do izpuščajev, rdečice, srbečice in celo do hujših alergijskih reakcij. Gotovo si ne želite opazovati, kako se vaš dojenček muči zaradi bolečin, ki so posledica razdražene kože. Pogosto pa je težava v tem, da starši niti ne vedo, katere izdelke bo dojenček dobro prenašal. Je torej vedno prisotno določeno tveganje ali pa se mu je mogoče kako izogniti?

Pozor: absorpcija strupenih snovi skozi kožo

Nanašanje nekvalitetne kozmetike na nežno otrokovo kožo ni problematično le zaradi potencialnih reakcij na površini. Zavedati se namreč morate, da se snovi, ki jih nanesemo na kožo, absorbirajo v krvni obtok. Če torej nanašate izdelke, ki vsebujejo zdravju škodljive sestavine, to predstavlja resno nevarnost za otrokovo zdravje. Najbolj varna izbira je tako zagotovo organska kozmetika, ki pa mora biti prav tako prilagojena otroški koži. Klasična organska kozmetika za odrasle namreč ni primerna za uporabo pri dojenčku.

Velika izbira in dostopna cena

Dandanes je na voljo izjemno pestra ponudba organske kozmetike za vaše najmlajše družinske člane. Prav vsak izdelek, ki ga potrebuje vaš dojenček, lahko najdete tudi v organski oziroma ekološki različici. Dobra novica pa je tudi to, da postaja organska kozmetika vse bolj cenovno dostopna. Tako ni več razloga, da bi dajali prednost manj kvalitetnim izdelkom. Paziti pa morate, da ste pri nakupu pozorni na certifikate. Mnogi proizvajalci namreč radi zavajajo s poimenovanji, saj na tem področju še ni ustreznega nadzora in sankcij. Najbolje bo torej, da sledite preverjenim certifikatom.