Dolgi lasje zahtevajo veliko nege

Dolgi lasje, ki so gosti in močni, so tiha želja vseh pripadnic nežnejšega spola, a samo redke je mati narava obdarila z zares lepo in močno grivo. Dolgi lasje zahtevajo posebno nego, nad katero pa marsikatero dekle obupa, saj je treba lase redno krtačiti, striči konice ter jih hraniti z maskami za lase, uporabljati balzam in sušiti z ne preveč vročim zrakom.

Ko govorimo o dolgih laseh, imamo v mislih predvsem dolžino do sredine hrbta in še čez; takrat lasje postanejo zares dolgi in zahtevni za nego, zato se večina deklet odloči za optimalno dolžino nekje do ramen ali morda malce čez. To je namreč dolžina, ki je relativno nezahtevna za nego in z njo si lahko še zmeraj ustvarimo tisoč in eno pričesko. Poleg tega pa veliko deklet obupa preden doseže zares dolge lase, zato se raje odločijo za lasne podaljške, po možnosti take, ki so narejeni na clip-on sistem, s katerimi si iz dneva v dan spreminjajo pričesko.

Dejstvo je tudi to, da dolgi lasje ne pristajajo na vsak obraz, način življenja ali tip las. Tiste, ki imate tanke lase, ste gotovo že obupale nad (pre)dolgimi lasmi, ki se na določeni točki začnejo vozlati. Lasje, ki so gosti in dolgi, se sušijo in sušijo in še zmeraj niso zares suhi, zato postane umivanje in sušenje takih las popoldanski projekt. Dolgi lasje prav tako ne pristajajo podolgovatim obrazom, saj jih na videz še podaljšajo in zato je končni rezultat daleč od želenega osupljivega videza.